Κατάσταση:
Προσοχή: Τελευταία διαθέσιμα προϊόντα!
Availability date:
Η κανέλα είναι από τα πιο γλυκά καρυκεύματα που υπάρχουν στον κόσμο και έχει υπάρξει αγαπημένο συστατικό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η γεύση της χαρίζει γλυκύτητα και ζεστασιά στο φαγητό, στο τσάι και σε πολλά γλυκά, ενώ στην Ινδία αποτελεί βασικό μυρωδικό του τσαγιού.
Πληροφορίες
Η κανέλα είναι από τα πιο γλυκά καρυκεύματα που υπάρχουν στον κόσμο και έχει υπάρξει αγαπημένο συστατικό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η γεύση της χαρίζει γλυκύτητα και ζεστασιά στο φαγητό, στο τσάι και σε πολλά γλυκά, ενώ στην Ινδία αποτελεί βασικό μυρωδικό του τσαγιού. Η ποικιλία της Ινδονησιακής κανέλας (Cinnamomum cassia) προέρχεται από το δέντρο της κανέλας που αναπτύσσεται στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Το χρώμα της είναι πιο σκούρο καφέ σε σχέση με την κανέλα Κεϋλάνης και η γεύση της αφήνει μία πιο ισχυρή γλυκύτητα. Η κανέλα Ινδονησίας έχει παρόμοιες ιδιότητες με την κανέλα Κεϋλάνης, ωστόσο η Ινδονησιακή περιέχει την ουσία κουμαρίνη η οποία είναι επιβλαβής για το ήπαρ σε υψηλές συγκεντρώσεις. Παρουσιάζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, θερμαντικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία όπως μείωση της χοληστερόλης, μείωση του σακχάρου στο αίμα, ενίσχυση του μεταβολισμού και μείωση σωματικού βάρους.
Συστατικά
Κανέλα Ινδονησίας αλεσμένη.